top of page
  • Writer's pictureEeva Kärkkäinen

Varhaiskasvatuksen pitää olla lähipalvelu jokaiselle

Päivähoitopaikan saaminen kohtuullisen etäisyyden päässä kotoa on tärkeää paitsi perheiden hyvän arjen myös työllisyyden kannalta. Pahimmillaan perheet päätyvät lykkäämään töihinpaluuta, jos hoitopaikkaa ei löydy sujuvan matkan päästä kotoa.


Helsingin Sanomissa kerrottiin tänään, miten Helsingin pula päivähoitopaikoista näkyy helsinkiläisten perheiden arjessa.


Kaupunki on tehnyt kovasti töitä päiväkotipaikkojen lisäämiseksi ja edistystä on tapahtunut. Kuitenkin edelleen riittää tehtävää ja myös varhaiskasvatuksen ammattilaisista on pulaa. Varhaiskasvatuksessa tarvitaan pysyviä aikuisia ja riittävän pieniä ryhmäkokoja.


Lapset ja perheet ovat erilaisia. On tärkeää, että laadukkaan varhaiskasvatuksen lisäksi lastenhoitoon on olemassa monipuolisia vaihtoehtoja - perheen tilanteen ja lapsen tarpeiden mukaisesti.


Lapsen ollessa pieni kotihoidontuki ja kotihoidontuen Helsinki-lisä ovat tärkeä osa joustavia lastenhoidon ratkaisuja. Päivähoidon laatuun satsaamisen lisäksi myös mahdollisuudesta pienen lapsen kotihoitoon on syytä pitää kiinni.


37 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page