top of page

Toimintatavat

Olen huolissani siitä, miten yhteiskunnallista keskustelua käydään tänä päivänä. Kuplaudumme ja jakaudumme leireihin. Osa niittää suosiota populismilla, jossa faktoilla ei ole väliä. Toisaalta moni myös vaikenee, koska ei uskalla osallistua vihamieliseen keskusteluun. Minusta politiikka kaipaa malttia ja perehtymistä. Asioista voi olla perustellusti erilaisia näkemyksiä. Meidän pitää rohjeta kyseenalaistaa oma kuplamme ja oppia muiden ajattelusta. Nyt käytämme liikaa aikaa riitelyyn – ja se on pois ratkaisuihin keskittymiseltä.

 

Olen ollut poliittisesti aktiivinen yli kymmenen vuotta. Nuorena toimin muun muassa Helsingin asuntolautakunnassa sekä Keskustanuorten ja Keskustan erilaisissa tehtävissä. Välillä olin etäämmällä politiikasta. Opiskelin ja tein töitä Ruotsissa ja Australiassa sekä työskentelin politiikan toimittajana. Etäisyys auttoi näkemään puoluepolitiikan kriittisemmästä vinkkelistä. Puolueiden väliset raja-aidat ovat välillä keinotekoisia. Hyviä asioita ajavia ihmisiä löytyy joka puolueesta. 

 

Nyt teen töitä ministerin erityisavustajana. Työ suomalaisen päätöksenteon ytimessä on syventänyt valtavasti ymmärrystäni politiikasta ja vaikuttamisesta. Samalla se on vahvistanut uskoa siihen, että muutoksia voi oikeasti saada aikaiseksi. Politiikassa vaikuttaminen vaatii kirkasta näkemystä, yhteistyökykyä ja osaamista.

 

Työni kautta tiedän, että politiikassa joudutaan tekemään jatkuvasti kompromisseja erilaisten tavoitteiden ja näkemysten välillä. Vaikka kompromissien hyväksyminen on välillä vaikeaa, demokratian vahvuus on juuri siinä, että päätöksenteossa otetaan kaikki nämä erilaiset mielipiteet huomioon. Jokaisen kansanedustajan ja puolueen mielipiteellä on yhtäläinen oikeus tulla huomioiduksi. Päätöksenteossa on kyse sen näkemisestä, milloin kompromissi on riittävän hyvä. 

 

Arvostan poliitikkoja joilla on:

 

1. Selkeä näkemys siitä, mihin suuntaan Suomea pitää viedä.

2. Osaamista edistää tavoitteitaan.

3. Yhteistyökykyä myös eri tavalla ajattelevien kanssa.

4. Kykyä kuunnella ja asettua toisen ihmisen asemaan.

5. Rohkeutta tarkistaa mielipiteitään, kun saa uutta tietoa jostain asiasta.

 

Tällainen vaikuttaja haluan myös itse olla.

48686992363_604a7be025_k.jpg
bottom of page