Vem är jag?

Jag är 31 år gammal och arbetar som specialmedarbetare för forsknings- och kulturminister. Jag har en magisterexamen i statsvetenskap och är dessutom en entusiastisk världsförändrare från Drumsö i Helsingfors. Jag försvarar klimatet och ett välfärdssamhälle och har en human, framåtseende världsbild. 

Min mamma är textilkonstnär och pappa har bland annat varit verksam som egenföretagare inom företagshälsovård.  I mitt barndomshem var levebrödet emellanåt mycket knapert. Jag lärde mig hemifrån att människovärdet inte kan mätas i pengar och att det är kärleken som är det viktigaste. Dessa livets grundläggande värden får inte heller glömmas i politiken. Vi behöver mer nåd, mildhet och respekt för varandra i vårt samhälle där diskussionsklimatet blivit allt tuffare. 

Innan mitt nuvarande jobb som specialmedarbetare medverkade jag i flera år som politisk journalist. Dessutom har jag även jobbat som lokalvårdare och som Helsingfors centerungas verksamhetsledare. Mitt första sommarjobb var på grannens jordgubbsland och mina gymnasiestudier kunde jag bekosta med pengar från städjobb. 

Förutom Drumsö har jag även bott i Tölö, Vallgård, Berghäll, Rödbergen, Alphyddan och Åggelby. Mitt barndomslandskap finns i Leppävirta, Nordsavo. Mina kandidatstudier slutförde jag på Uppsala universitet i Sverige. Dessutom har jag även bott och arbetat i Australien. 

Jag värdesätter goda frukostar med nära och kära, entusiastiska diskussioner med ett glas rödvin samt joggingturer i skogar och längs havsstränder. 

image1.jpeg