Jaan kampanjatuotteenani kotimaisia kaurahiutaleita. Kaura tulee Töllin Myllyltä Pusulasta. Kyseessä on museomylly jossa myllyosuuskunta jauhaa perinteikkäästi asiakkaidensa viljaa ja tuottaa lähiruokaa seudun asukkaille.
Yhdessä pussissa on 1dl kauraa, mikä on juuri sopiva määrä yhden ihmisen aamupuuroksi.
Jos kaurapuuro ei ole tuttu konsepti, kerron tässä oman ohjeeni sen tekemiseen. Kun levyn lämpötila on riittävän pieni, puuroa ei tarvitse pahemmin hämmentää, vaan se valmistuu kätevästi aamutoimien aikana (levyllä kaikkiaan noin 12min).
Ainekset
1dl kaurahiutaleita
2 dl vettä
hieman suolaa
Päälle esimerkiksi siemeniä, pähkinöitä, marjoja tai hedelmiä.
Valmistusohje
Sekoita kaurahiutaleet, vesi ja hyppysellinen suolaa. Keitä puuroa miedolla lämmöllä (3-4) noin 5min.
Kun puuro on kiehunut hetken, nosta se pois levyltä ja anna vielä hautua muutama minuutti.
Nauti puuro siemenien, pähkinöiden ja marjojen kanssa.