Eevan aamupuuro
- Eeva Kärkkäinen
- Feb 18, 2019
- 1 min read
Updated: Feb 16
Jaan kampanjatuotteenani kotimaisia kaurahiutaleita. Kaura tulee Nummenpään tilalta Lohjalta ja se on jauhettu Töllin Myllyllä Pusulassa. Kyseessä on museomylly jossa myllyosuuskunta jauhaa perinteikkäästi asiakkaidensa viljaa ja tuottaa lähiruokaa seudun asukkaille.
Yhdessä pussissa on 2dl kauraa, mistä saa kaksi annosta kaurapuuroa.
Jos kaurapuuro ei ole tuttu konsepti, kerron tässä oman ohjeeni sen tekemiseen. Kun levyn lämpötila on riittävän pieni, puuroa ei tarvitse pahemmin hämmentää, vaan se valmistuu kätevästi aamutoimien aikana (levyllä kaikkiaan noin 12min).
Ainekset yhdelle hengelle:
1dl kaurahiutaleita
2-2,5 dl vettä
pieni hyppysellinen suolaa
Päälle esimerkiksi siemeniä, pähkinöitä, marjoja tai hedelmiä.
Valmistusohje
Sekoita kaurahiutaleet, vesi ja hyppysellinen suolaa. Keitä puuroa miedolla lämmöllä (3-4) noin 5min.
Kun puuro on kiehunut hetken, nosta se pois levyltä ja anna vielä hautua muutama minuutti.
Nauti puuro siemenien, pähkinöiden ja marjojen kanssa.

Comentarios