• Eeva Kärkkäinen

Eevan kaurabanaaniletut

Updated: Sep 23, 2019


Jaan kampanjatuotteenani kotimaisia kaurahiutaleita. Kaura tulee Töllin Myllyltä Pusulasta. Kyseessä on museomylly jossa myllyosuuskunta jauhaa perinteikkäästi asiakkaidensa viljaa ja tuottaa lähiruokaa seudun asukkaille.

Yhdessä pussissa on 1dl kauraa, mikä on sopiva määrä yhden hengen kaurabanaanilettuannosta varten. Ohjeeni on kahden hengen annokseen, yhden hengen lettuannosta varten puolita ainekset, munia voi tällöin käyttää joko 1 tai 2.

Kaurabanaaniletut ovat viikonloppujen suosikkiaamupalani. Luontaisesti gluteiinittomat pannarit ovat täyttäviä ja sopivat erityisen hyvin kiireettömiin aamuihin hyvässä seurassa.

Ainekset kahdeksi annokseksi:

2 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 banaania

3 kananmunaa

Ripaus kanelia

Paistamiseen voita tai rypsiöljyä. Päälle esimerkiksi marjoja, turkkilaista jogurttia ja vaahterasiirappia tai hunajaa.

Valmistusohje

Murskaa kaurahiutaleet jauhoksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon leivinjauhe, kaneli ja suola. Murskaa joukkoon banaanit. Lopuksi sekoita taikinaan lusikalla mukaan kananmunat.

Lämmitä paistinpannu lämpimäksi, lisää öljy/voi ja nostele taikinaa pannulle iso ruokalusikallinen per lettu. Paista keskilämmöllä kunnes letut saavat kullanruskean sävyn.