• Eeva Kärkkäinen

Kaapit tyhjäksi viikko: Tomaattinen linssikeitto


Toissaviikolla vietettiin hävikkiviikkoa. Viikon tarkoitus on kiinnittää huomiota ruokahävikkiin ja miettiä, miten sitä voitaisiin vähentää.

Suomalainen heittää keskimäärin 20–25 kiloa ruokaa roskiin vuodessa. Yhteensä meidän suomalaisten kotitalouksien ruokahävikki vastaa noin 100 000 henkilöauton vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä. Tämä on tuhlausta ja aiheuttaa valtavat hiilidioksidipäästöt - turhaan.

Yksi vinkeistä ruokahävikin vähentämiseen on kaappien tyhjentäminen niihin kerääntyneistä ruoista aina silloin tällöin.


Päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja tällä viikolla kokata ruokaa pääosin kaapeistani löytyvistä ruoista, joitain täydentäviä aineksia sallin itseni hankkia tarpeen mukaan.


Ensimmäinen ruoka on tomaattinen linssikeitto, joka sopii ihanasti kylmenevien syysiltojen lämmikkeeksi!

Keittoa varten tarvitset:

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 rkl currytahnaa

2dl dl punaisia linssejä

1 tölkki tomaattimurskaa

1 tölkki vettä

0,5tl suolaa

4dl kookosmaitoa

+ öljyä (esim. rypsiöljy, kookosöljy tai oliiviöljy)

Ohje:

1. Pilko sipulit ja valkosipulit.

2. Lämmitä kattila, lisää pohjalle öljyä ja kuullota sipuleita hetki.

3. Lisää joukkoon currytahna ja kuullota hetki, älä kuitenkaan polta tahnaa.

4. Huuhdo linssit. Lisää kattilaan linssit, tomaattimurska, vesi ja suola. Keitä kunnes linssit ovat kypsiä. Sekoita välillä, jotta linssit eivät pala pohjaan.

5. Lisää joukkoon kookosmaito (2-4dl, oman maun mukaan). Anna kiehahtaa.