top of page
  • Writer's pictureEeva Kärkkäinen

Helsingin valtapuolueiden leikkaukset perheiltä ja koulutuksesta vievät väärään suuntaan

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli keskiviikkona kaupungin ensi vuoden budjettia. Helsingin Keskusta on esittänyt kaksi muutosta budjettiin.


1. Peruutetaan kotihoidontuen Helsinki-lisän romuttaminen.


2. Peruutetaan ryhmäkokojen kasvattaminen ja mm. samanaikaisopetukseen ja kerhotoimintaan suunnitellut säästöt.


Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Terhi Peltokorpi totesi puheenvuorossaan, että budjettia on tehty vakavissa oloissa. Korona on kurittanut myös Helsingin taloustilannetta. On oikein, että taloutta hoidetaan vastuullisesti.


Samalla korona on kuitenkin kurittanut myös monien helsinkiläisten perheiden elämää. Kriisi uhkaa heikentää etenkin jo ennestään vaikeassa tilanteessa olevien perheiden tilannetta.


Tiedämme, että siinä vaiheessa, kun ongelmat syvenevät, myös niiden korjaaminen käy entistä vaikeammaksi. Siksi budjettiesityksen leikkaukset koulutuksesta ja perheiltä ovat tässä tilanteessa erityisen vahingollisia.


Olemme olleet jo pitkään huolissaan Helsingin alueellisista eroista lasten koulunkäynnissä ja oppimisessa. Etenkin haastavilla alueilla sijaitsevat koulut tarvitsisivat pienempiä ryhmäkokoja – ei ryhmäkokojen kasvattamista.


Kouluissa tehdään tärkeää työtä, jolla vaikutetaan lasten ja nuorten koko tulevaan elämänpolkuun. Tuo työ ansaitsee tuen paitsi sanoissa, myös teoissa.Commenti


bottom of page