top of page
  • Writer's pictureEeva Kärkkäinen

Helsinki-lisän romuttaminen on leikkaus perheiltä

Updated: Dec 14, 2020

Helsingin valtapuolueet eli vihreät, kokoomus ja SDP ovat tuomassa kaupunginvaltuustolle budjettiesityksen, jossa pientä lasta kotona hoitavilta perheiltä käytännössä poistuu kotihoidontuen Helsinki-lisä.


Jatkossa Helsinki-lisää saisi siihen saakka, että lapsi on yksivuotias. Tähän saakka kuntalisää on saanut korkeampana (264e/kk) 1,5-vuotiaaksi saakka ja matalampana (218,64) 2-vuotiaaksi saakka. Korkeiden asumiskustannusten Helsingissä leikkaus on merkittävä. Leikkaus heikentää lapsiperheiden toimeentuloa sekä heikentää etenkin pienituloisten perheiden mahdollisuutta hoitaa pientä lasta kotona.

Jo tällä hetkellä Helsingissä varhaiskasvatus on suurissa vaikeuksissa. Perheet joutuvat jonottamaan päivähoitopaikkaa ja sen saattaa saada kohtuuttoman kaukaa kotoa. Etenkin useamman lapsen perheessä se, että lapset joutuvat eri päiväkoteihin vaikeuttaa hurjasti arkea. Lisäksi Helsingillä on ollut vaikeuksia rekrytoida päteviä varhaiskasvatukseen ammattilaisia.

Tässä tilanteessa äkkinäinen liike kotihoidontuen Helsinki-lisän romuttamiseksi on merkittävä leikkaus perheiltä, jota Helsingin Keskusta ei voi hyväksyä.

Lue Helsingin Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajan Terhi Peltokorven Helsingin Sanomien mielipidekirjoitus aiheesta.

89 views0 comments

Comments


bottom of page