top of page
  • Eeva Kärkkäinen

Östersundomin rakentamisen lähtökohdaksi pientalot, puurakentaminen ja pikaraitiotie

Korkein hallinto-oikeus kumosi Östersundomin yleiskaavan hyväksymistä koskevan päätöksen.

Tästä tuleva aikalisä alueen kehittämiseen pitää nähdä Helsingin kaupungintalolla mahdollisuutena. Kaupungilla on nyt tilaisuus suunnitella Östersundomin aluetta kolmen p:n periaatteella – pientalot, puurakentaminen ja pikaraitiotie. Talous, ympäristö ja helsinkiläiset voittavat tässä mallissa.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös on viimeinen naula ylirakentamisen arkkuun. Alueelle suunniteltu metron varaan rakentuva raskas, kerrostalovaltainen rakentaminen on nyt viimein yksiselitteisesti pakko hylätä.

Östersundomista voidaan kehittää puurakenteinen tiivismatala pientaloalue – 15 minuutin elinympäristö, kuten ihanat suomalaiset puukaupungit. Tämä mahdollistaisi Natura-alueiden, ympäristöarvojen ja virkistysmahdollisuuksien paremman huomioimisen, kun alueella on vähemmän liikennettä kuin nyt kaatuneessa suunnitelmassa.

Metro olisi ollut myös helsinkiläisille veronmaksajille kallis investointi. Metron sijaan Östersundomin joukkoliikenne voi perustua Vantaalle ja Itäkeskukseen kulkevaan pikaraitiotiehen, joka Helsingin suunnitelmien mukaan jatkuu Teollisuuskadulle ja Pasilaan.


Kannanoton kirjoittajat: Eeva Kärkkäinen ja Jukka Ihanus25 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page