Marjainen tuorepuuro
- Eeva Kärkkäinen
- Apr 1
- 1 min read
Jaan kampanjatuotteenani kotimaisia kaurahiutaleita. Kaura tulee Nummenpään tilalta Lohjalta ja se on jauhettu Töllin Myllyllä Pusulassa. Kyseessä on museomylly jossa myllyosuuskunta jauhaa perinteikkäästi asiakkaidensa viljaa ja tuottaa lähiruokaa seudun asukkaille.
Yhdessä pussissa on 2dl kauraa, josta riittää kauraa sopivasti 2-3 annokseen tuorepuuroa.
Tykkään itse tehdä tuorepuuroa säiden lämmetessä sekä silloin, jos aamulla on kiireisempi lähtö ja haluaa aamupalan olevan herätessä valmiina odottamassa. Tuorepuuro sopii myös loistavasti välipalaksi esimerkiksi ennen treeniä!
Tämä tuorepuuroannos riittää 2-3 annokseen. Yhdelle hengelle puuroa valmistaessasi voit puolittaa ainesmäärän.
Marjainen tuorepuuro
2dl kaurahiutaleita
2 dl rahkaa (tai muuta massaa kuten raejuustoa tai jogurttia)
2 dl mantelimaitoa (tai muuta nestettä kuten mehua)
1 banaani viipaloituna
2 dl marjoja
(+ halutessasi esim. 2rkl siemeniä)
Ohje: Sekoita ainekset keskenään ja nosta tuorepuuro yöksi jääkaappiin. Puuro on valmis seuraavana aamuna.

Comments