top of page
  • Writer's pictureEeva Kärkkäinen

Lisää poikittaisliikennettä Helsinkiin


Vaikka Helsingin poikittaisliikenteen tilanne on parantunut viime vuosina aiempaan verrattuna, sen osalta ollaan Helsingissä yhä kaukana toimivasta liikennejärjestelmästä. Isossa osassa kaupunkia bussit kulkevat kätevästi keskustaan, mutta naapurikaupunginosaan onkin paljon hankalampi päästä. Moni helsinkiläinen joutuu käyttämään autoa esimerkiksi harrastuksiin kulkiessaan, koska ei halua varata valtavasti aikaa lyhyen matkan taittamiseen julkisilla. On hienoa, että hallitus myönsi viime vuonna rahoitusta Otaniemestä Itäkeskukseen kulkevaan raidejokeriin, joka tulee valmistuessaan parantamaan Helsingin seudun poikittaisliikennettä. Se ei kuitenkaan yksin riitä. Helsingissä täytyy tehdä entistä määrätietoisempaa liikennesuunnittelua, jolla julkisilla kulkeminen tulee nykyistä kätevämmäksi myös keskustan ulkopuolella. Ratikkaverkon laajennus lähiöihin pitää laittaa käyntiin yleiskaavan periaatteiden mukaan. Tarvitaan muun muassa Otaniemestä Pasilan kautta Viikkiin ja Myllypuroon kulkeva tiederatikka. Pikaraitiotiet ovat busseja mukavampi, nopeampi ja sujuvampi tapa matkustaa. Nykyisten ja tulevien ratiokoiden nopeutta voidaan myös parantaa antamalla niille todelliset liikenne-etuudet, jotta ne voivat kulkea pysäkiltä pysäkille pysähtymättä metron tapaan.

72 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page