top of page
  • Writer's pictureEeva Kärkkäinen

En ole ehdolla eduskuntavaaleissa 2023

Eduskuntavaalien 2023 ehdokasasettelu päättyy tänään. Itse en ole näissä vaaleissa ehdolla, vaan toimin Helsingin Terhi Peltokorven kampanjapäällikkönä.


Terhi on Helsingin Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja ja pitkäaikainen helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu. Hän on aiemmin toiminut kansanedustajana kahteen otteeseen noustuaan tehtävään varapaikalta. Koulutukseltaan Terhi on sairaanhoitaja (AMK), kätilö (AMK) ja kasvatustieteen maisteri, kotitalouden ja terveystiedon aineenopettaja.


Kun Terhi kertoi lähtevänsä ehdolle, minulle oli selvää, että lähden tekemään Terhin kampanjaa. Olen tuntenut Terhin siitä lähtien, kun lukiolaisena toimin Helsingin Keskustan valtuustoryhmän sihteerinä. Vuosien yhteistyön perusteella tiedän, että voin luottaa sekä Terhin osaamiseen että rakentavaan tapaan tehdä politiikkaa.


Myös politiikan asiakysymyksissä olemme pitkälti samoilla linjoilla: Terhi on itseni lailla yrittäjämyönteisen talouspolitiikan, koulujen, peruspalveluiden ja luonnon puolustaja.


Ja miksi keskusta? Siksi, että Suomessa tarvitaan vahva keskipuolue oikeiston ja vasemmiston väliin. Keskusta puolustaa koko Suomea, kotimaisia uusiutuvia energiamuotoja, kotimaista ruokaa, perheitä, hyvinvointiyhteiskuntaa ja kestävää talouspolitiikkaa.


Näinä maailmanpolitiikan aikoina myös puolueen kyky hoitaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksiä sekä Suomen suhteita EU:ssa on tärkeä asia. Keskusta on osoittanut myös tämän historian eri vaiheissa ja niin myös tänä aikana pitäessään huolta Suomen puolustuksesta ja viedessään Suomea Natoon yhdessä muiden eduskuntapuolueiden kanssa.


Keskustalla on näissä vaaleissa Helsingissä tekninen vaaliliitto kristillisten ja korjausliikkeen kanssa. Se tarkoittaa, että jos listat keräävät yhdessä riittävästi ääniä, näiden listojen eniten ääniä saanut henkilö nousee eduskuntaan. Uskon, että Terhillä on täydet mahdollisuudet olla tämä henkilö ja tulla valituksi.81 views0 comments

Comments


bottom of page