top of page
  • Writer's pictureEeva Kärkkäinen

Miksi olen ehdolla Helsingin pormestariksi?

Olen tänään ilmoittanut olevani käytettävissä Helsingin Keskustan pormestariehdokkaaksi. Ajattelen, että keskustalla on annettavaa Helsingille ja Helsingillä koko Suomelle. Alla olevassa tiedotteessa asiaa ehdokkuudestani.


Eeva Kärkkäinen pyrkii Helsingin pormestariksi – ”Helsinki-lisän romuttaminen osoitus valtapuolueiden vieraantumisesta perheiden arjesta”


Erityisavustaja Eeva Kärkkäinen, 31, pyrkii Helsingin keskustan pormestariehdokkaaksi. Kärkkäistä ovat ehdottaneet tehtävään Helsingin Keskustaopiskelijat sekä Helsingin Keskustanaiset.


Kärkkäisen mielestä Helsingin kaupunginvaltuusto kaipaa keskustalaista linjaa: helsinkiläisten hyvän arjen puolustamista, työn ja yrittäjyyden sekä lähiluonnon puolustamista.


– Näissä asioissa Helsingin valtapuolueet eivät ole onnistuneet. Tuoreet päätökset leikkauksista koulutukseen sekä kotihoidontuen Helsinki-lisään ovat osoitus valtapuolueiden vieraantumisesta perheiden ja koulujen arjesta. Perheet tarvitsevat monimuotoisia lapsenhoidon mahdollisuuksia ja lapset ja nuoret riittävää tukea koulunkäyntiin, Kärkkäinen toteaa.


Hän korostaa, että Helsingin taloudesta voidaan pitää vastuullisesti huolta myös ilman näitä leikkauksia.


– Vakaan taloudenpidon ytimessä on Helsingissä syrjäytymisen vähentäminen sekä työllisyyden ja yrittäjyyden lisääminen. Helsinki pystyy näissä asioissa paljon parempaan.


Kärkkäinen muistuttaa lähiluonnon merkityksestä kaupunkilaisten hyvinvoinnille ja asuinalueiden vetovoimalle.


– Helsingin vallanpitäjien viime vuosien päätökset, kuten Malmin lentokentän rakentaminen ja Keskuspuiston nakertaminen, suututtavat oikeutetusti monia helsinkiläisiä. Jokaisella helsinkiläisellä pitää olla oikeus lähiluontoon.


Kärkkäinen on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta ja valtiotieteiden kandidaatiksi Uppsalan yliopistosta Ruotsista.


Hän työskentelee tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon erityisavustajana ja on aiemmin toiminut muun muassa pääministeri Juha Sipilän erityisavustajana ja politiikan toimittajana.


Kärkkäinen on keskustan varajäsen Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa.


Helsingistä Itämeren alueen houkuttelevin kaupunki investoinneille ja kansainvälisille osaajille


Kärkkäinen näkee Helsingillä tärkeän tehtävän Suomen pääkaupunkina investointien ja huippuosaajien houkuttelemisessa Suomeen.


– Helsingistä on rakennettava Itämeren alueen houkuttelevin pääkaupunki kansainvälisille investoinneille ja osaajille. Yhdessä alueen korkeakoulujen ja yritysten kanssa Helsingin pitää saada myös kansainväliset opiskelijat ja tohtoriopiskelijat osaksi suomalaista yhteiskuntaa ja työllistymään Suomeen.


Kärkkäinen on tyytymätön pormestari Jan Vapaavuoren tapaan lietsoa vastakkainasettelua kaupunkien ja muun Suomen välille. Riitelyn sijaan Helsingin kannattaisi Kärkkäisen mielestä tavoitella koko Uudenmaan menestystä.


– Helsinki hyötyy siitä, että suomalainen maaseutu on elinvoimainen. Korona-aika on osoittanut, että Uudenmaan maaseutumaiset kunnat kannattaa nähdä osana pääkaupunkiseudun vetovoimaa. Tätä yhteyttä kannattaa kehittää avoimella mielellä ja yhteistyössä.


– Tarvitsemme avointa keskustelua – myös veroeurojen käytöstä. Kaikki voimat on kutsuttava ideoimaan parhaita ratkaisuja. Helsinkiä pitää johtaa siten, että rakentuu joukkue, joka jakaa mahdollisimman hyvin saman suuren vision ja vie yhteistä kaupunkiamme sitä kohti.


Pormestariehdokkaan pitää olla joukkuepelaaja, ei sooloilija


Helsingin Keskustan pormestariehdokkaan tehtävä on tuoda aktiivisesti esiin Helsingin Keskustan linjaa, Kärkkäinen sanoo.


– Pormestariehdokkaiden persoonien ympärille keskittyvä keskustelu hämärtää, että kuntavaaleissa valitaan ennen kaikkea Helsingille kaupunginvaltuustoa. Kaupunginvaltuuston kokoonpano ja puolueiden linjat ovat vaaleissa olennaisinta. Keskusta on paras vaihtoehto ei-vasemmistolaisille äänestäjille, jotka kaipaavat arkijärkistä vaihtoehtoa Helsingin valtapuolueiden kovakorvaiselle linjalle.


Kärkkäisen mielestä keskustan pormestariehdokkaan on tunnettava Helsingin keskustan tavoitteet sekä toimittava osana ehdokasjoukkuetta.


– Helsingin keskustan menestys ei rakennu sooloilijoiden varaan, vaan syntyy kaikkien ehdokkaiden kampanjoiden sekä yhdessä päätettyjen kaupunkipolitiikan tavoitteiden summana. Haluan innostaa muitakin keskustan ehdokkaaksi näissä vaaleissa ja tekemään hienoja kampanjoita jokainen erikseen ja kaikki yhdessä.


Helsingin Keskusta valitsee pormestariehdokkaansa 22.12.2020 ylimääräisessä piirikokouksessa.


1,168 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page