Jaan kampanjatuotteenani kotimaisia kaurahiutaleita. Kaura tulee Nummenpään tilalta Lohjalta ja se on jauhettu Töllin Myllyllä Pusulassa. Kyseessä on museomylly jossa myllyosuuskunta jauhaa perinteikkäästi asiakkaidensa viljaa ja tuottaa lähiruokaa seudun asukkaille.
Yhdessä pussissa on 2dl kauraa, josta riittää kauraa sopivasti yhteen annokseen banaani-kaurakeksejä.
Kaurabanaanikeksit ovat helppo, nopea, herkullinen ja terveellinen välipala, jossa ei ole lisättyä sokeria.
Ainekset:
2 ylikypsää banaania
1 kananmuna
2 kukkurallista ruokalusikallista maustamatonta maapähkinävoita
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5-1tl kaardemummaa
(valinnainen 1-2 ruokalusikallista siemeniä, murskattuja pähkinöitä tms.)
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 200℃
Murskaa kulhossa banaanit haarukalla. Muussiin saa jäädä sattumia.
Sekoita joukkoon muna ja maapähkinävoi.
Sekoita keskenään kuivat aineet: kaurahiutaleet, kaardemumma ja leivinjauhe.
Voit lisätä kuivien aineiden joukkoon myös esimerkiksi murskattuja manteleita tai muita siemeniä/pähkinöitä. Itse käytin ruoanlaitosta ylijääneet pinjansiemenet.
Sekoita kuivat aineet banaanien, munan ja maapähkinävoin joukkoon
Jaa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille 10-12 nokareeksi ja tasoita kasat keksin muotoon litteiksi ja pyöreiksi.
Paista uunissa 200℃ n. 10 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet väriä pintaan ja pohjaan.
Anna jäähtyä hetken ja nauti!
Ps. Voit halutessasi koristella keksejä esim. maapähkinävoilla


Commentaires