top of page
  • Writer's pictureEeva Kärkkäinen

Parasta Puistolassa -kyselyn tulokset

Mikä on parasta Puistolassa? Tämän kysymyksen esitimme puistolalaisille, kun kiersimme tukiryhmäni kanssa keskustelemassa yhteensä 51 kodin asukkaan kanssa eri puolilla Puistolaa.

Keskusteluissa kävi ilmi, että puistolalaisia yhdistää arvostus asuinalueen rauhallisuutta, lähiluontoa ja liikenneyhteyksiä kohtaan. Nämä aiheet toistuivat vastaajien arvioissa. Puistolassa viihdytään.Huolen aiheitakin löytyy. Malmin lentokentän seutu on alueen asukkaille tärkeä ulkoilumaasto ja sen rakentaminen tyrmistyttää monia. Osa vastaajista piti myös aseman seutua ja lähellä sijaitsevaa Tapulin aluetta rauhattomana ja epäsiistinä. Paikoin huolettavat myös murtovarkaudet, teiden talvikunnossapito sekä palveluiden saavutettavuus. Etenkin iäkkäämmillä vastaajilla palveluihin pääseminen sekä omasta pihasta huolehtiminen teettivät päänvaivaa. Lisäksi muutama vastaaja kaipasi lisää palveluita kuten kahviloita sekä nuorille tekemistä.

Osin huolenaiheet olivat hyvinkin paikallisia. Suuntimopuiston lähettyvillä asuvista lähes jokainen oli huolissaan puiston rakentamisesta. Pettymys Malmin lentokentän rakentamiseen nousi taas kaikkein voimakkaammin esiin lentokentän lähettyvillä, jossa vastaajat mainitsivat ensimmäiseksi huolenaiheekseen juuri lentokentän kohtalon.


Lauttasaaressa asuvana oli hauska huomata, että omat vastaukseni olisivat todennäköisesti olleet hyvin lähellä puistolalaisten vastauksia: lähiluonto, turvallisuuden tunne ja liikenneyhteydet ovat asioita, joita arvostetaan monella asuinalueella.


Näiden huomioiminen kaupunkipolitiikassa ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Helsinkiläiset ovat saaneet toistuvasti muistuttaa kaupungin päättäjiä lähiluonnon ja vehreyden merkityksestä kaavoituspolitiikassa. Myös siisteyteen panostaminen laadukkailla roskiksilla on pieni asia, jolla on myönteinen vaikutus sekä asukkaiden viihtyvyyteen että luonnolle. Ja kun ratkotaan asuinalueiden eriarvioistumista ja halutaan parantaa niiden houkuttelevuutta, turvallisuuden tunteen luominen on ensiarvoisen tärkeää.

Alkuperäinen tarkoitus oli koputella ovia Puistolassa laajemminkin, mutta koronaepidemian puhjettua päätimme tartuntariskin takia päättää projektin toistaiseksi. Tänään käymme kuitenkin tukiryhmän kanssa viemässä halukkaille kyselyyn osallistujille puut kiitokseksi osallistumisesta.

Kiitos kaikille osallistujille mukavista juttuhetkistä!72 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page